Nieuwsupdate Opgewekt Drimmelen – juni 2020

Postcoderoosprojecten!

Binnenkort is het eindelijk zover, en openen we de inschrijving voor collectieve zonnepanelen. We hebben de daken van twee melkveebedrijven op het oog, van de familie Rasenberg in Hooge Zwaluwe en familie Koorevaar in Lage Zwaluwe. De contracten zijn nog niet ondertekend, maar beide ondernemers hebben al aangegeven graag met ons samen te willen werken. Opgewekt Drimmelen verzorgt de installatie, aansluiting en exploitatie van deze collectieve zonnedaken. Inwoners die deelnemen profiteren 15 jaar lang van een besparing op hun energierekening, door een forse korting op de energiebelasting. Meedoen kan al vanaf 300 euro voor particulieren en MKB bedrijven met een kleinverbruiksaansluiting (kleiner dan 3*80 Ampère). Op dit moment gaan we ervan uit dat op elk dak 400 panelen komen, dus 800 in totaal. Binnenkort volgt een flyer met meer informatie.

Online informatieavond 29 juni

Op maandagavond 29 juni van 19.30-21.15 uur organiseert onze gemeente een informatieavond Energieneutrale Dorpen. Vanwege de coronabeperkingen doen zij dat online. Inwoners uit alle dorpen in Drimmelen zijn uitgenodigd. Ook Opgewekt Drimmelen komt aan het woord. Dat is de kans om meer te weten te komen over onze plannen! De gemeente helpt inwoners met het nemen van energiebesparende maatregelen. Iedere deelnemer ontvangt aan het einde van de avond een digitale waardebon ter waarde van 44 euro zodat je ook in je eigen woning direct aan de slag kunt. Aanmelden kan via deze link.

Leden

Op dit moment heeft Coöperatie Opgewekt Drimmelen 26 leden en er komen nog steeds nieuwe aanvragen binnen. Zij hebben zich via onze website (www.opgewektdrimmelen.nl/lid-worden/) aangemeld. De contributie van 10 euro per jaar wordt later dit jaar geïnd. Onze leden praten mee en oefenen invloed uit op het beleid van onze coöperatie. Zodra we met een concreet aanbod naar buiten komen voor de eerste postcoderoosprojecten, starten we met een ledenwerving en verwachten we een grotere toeloop van actieve leden.

Waarom zon op dak, niet op landbouwgrond?

‘Een meerderheid in de Brabantse provinciale staten wil dat er een tijdelijke stop komt op de ontwikkeling van zonneparken op landbouwgrond”, zo schreef BN DeStem vorige week op hun voorpagina. Opgewekt Drimmelen onderschrijft dit van harte. Wij zijn verheugd dat we twee dakeigenaren bereid hebben gevonden om het dak van hun stal ter beschikking te stellen aan de coöperatie. Juridisch wordt dit geregeld met een contract, recht van opstal en een extra verzekering. Naast het postcoderoosproject van de coöperatie hebben beide boeren plannen om ook de rest van hun dak vol te leggen met zonnepanelen. Dit gaat buiten de coöperatie om, maar er is wel sprake van goede samenwerking en uiteraard dragen deze panelen ook bij aan de verduurzaming van de energievoorziening in onze gemeente!

Bestuur

Het bestuur van Coöperatie Opgewekt Drimmelen bestaat momenteel uit Camiel Wieme (voorzitter), Richard van der Maden (secretaris), Vera Koorevaar (penningmeester) en Hanny van Geel (interim bestuurslid). Vele handen maken licht werk, dus we zijn altijd op zoek naar mensen die de handen uit de mouwen willen steken en samen met ons willen werken aan het realiseren van onze doelstellingen. We zijn onder andere op zoek naar een bestuurslid die ons wil ondersteunen bij de communicatie. Het bestuur vergadert ongeveer tweewekelijks. Meer informatie opvragen of jezelf aanmelden kan via het e-mailadres bestuur@opgewektdrimmelen.nl. Ook voor andere vragen of opmerkingen kan dit adres gebruikt worden.


Niets missen van nieuwe projecten?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief